De Kern, training samen met Mascha van Reenen

De Kern, Training om te werken in de diepere lagen bij schade en de gevolgen van seksueel misbruik

De verloren seconde

– Loop je vast in het begeleiden als het gaat om seksueel trauma?

– Ben je bewust van de belevingswereld van iemand met seksueel trauma?

– Zou je een stap verder willen gaan, door de diepere lagen heen, in jouw begeleiding?

In deze ervaringsgerichte, interactieve training wordt het trauma invoelbaar gemaakt door middel van een audiovertelling, gekoppeld aan de theorie van de Traumaseksuologie en de eigen ervaring. Deze training is speciaal bedoeld voor hulpverleners en ervaringsdeskundigen.


Judith en Mascha begeleiden deze training. Judith is theatermaker. Mascha is traumaseksuoloog.
Beide zijn ervaringsdeskundig.


Wist je dat als je als begeleider het lastig vindt om seksuele details te benoemen, je nooit tot de kern van het probleem kunt komen? Als je niet tot de kern kunt komen zal jouw client altijd vastlopen op hetzelfde punt.
De triggers van het trauma zitten namelijk verscholen in het eerste moment. Vanuit de traumaseksuologie noemen we dit de verloren seconde. De triggers waar men in het nu tegen aan loopt. Keer op keer. Sommige zitten verscholen en steken opeens de kop op, andere liggen dicht aan het oppervlak. De verloren seconde zorgt voor een verdeeldheid in een getraumatiseerd persoon. Als begeleider of coach is het een pré om te weten hoe dit in zijn werk gaat. Want met welk deel ben je aan het werk?

Door de combinatie van de audiovertelling van Judith en de woorden en uitleg die Mascha aan het trauma geeft, zul je je klant veel beter begrijpen, en nog belangrijker, jouw klant zal zichzelf en zijn of haar acties beter begrijpen. Deze bewustwording is een grote stap in de heling.

Fijn als je erbij bent.

Datum: 16 januari 10:00 – 14:00

Locatie: De Ruimte, Overlekergouw 1 in Broek in Waterland

Investering € 199,- ex btw inclusief lunch

Aanmelden via: https://maschavanreenen.nl/product/training-voor-coaches-de-kern/

Dinsdag 16 januari 2024 10:00 tot 14:00