Hazenbijeenkomst voor hulpverleners

Ben je hulpverlener en zoek je manieren om te spreken over misbruik en dissociatie?

‘Mijn naam is haas’ is een project van theatermaker Judith Bruynzeels om misbruik bespreekbaar en dissociatie invoelbaar te maken. De bijeenkomsten worden vormgegeven in samenwerking met Christel Kraaij, klinisch psycholoog en specialist op het gebied van dissociatieve problematiek. Tijdens de bijeenkomst van 2,5 uur leer je de complexe belevingswereld van mensen met dissociatie beter kennen en begrijpen.

Over de bijeenkomsten
Er zijn twee ervaringsgerichte vormen die als opmaat dienen voor een gesprek over de gevolgen van vroegkinderlijk trauma. De audiovertelling en een interactief boek.

Bij de audiovertelling stap je in het hoofd van iemand met trauma. Hierdoor krijg je inzicht in de dynamieken die spelen binnen zowel de luisteraar als de verteller.
De interactieve boekvoorstelling neemt je mee via taal en beeld. Het boek geeft je ruimte om te kijken naar emoties die onder de oppervlakte kunnen spelen en die het spreken moeilijk maken.

Wat het jou brengt
Via ‘Mijn naam is haas’ ontdek je hoe het voor mensen met een trauma is om zich tot de werkelijkheid te verhouden. Dit wordt onderbouwd met actuele kennis over dissociatieve problematiek. Bij beide voorstellingen vinden sterke voor- en nagesprekken plaats. Na deelname kun je het boek ook inzetten binnen je eigen praktijk..

Voor wie?
De bijeenkomsten zijn voor hulpverleners die geïnteresseerd zijn in thema’s als dissociatie, trauma en misbruik. Je kunt de bijeenkomsten individueel bijwonen of met collega’s. Of zet ze in binnen je eigen organisatie.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je aan via de mail: info@mijnnaamishaas.info

Contactpersoon is Judith Bruynzeels

Lengte bijeenkomst 2,5 uur

Mijn naam is haas is een meervoudig project dat middels kunstinterventies dissociatie als gevolg van seksueel misbruik zichtbaar en bespreekbaar maakt.