Hazenbijeenkomst voor naasten

Hazenbijeenkomst voor naasten: ervaringsgericht leren over dissociatie

Ken je iemand in je naaste omgeving met dissociatieve klachten of een dissociatieve identiteitsstoornis en zoek je manieren om diegene beter te begrijpen?
Meld je dan aan voor de bijzondere bijeenkomsten van Mijn naam is haas.

Data Hazenbijeenkomst voor naasten
Locatie: TransitieLAB Doorn
19 juni 2024 19:00 tot 21:30
Kosten: € 65,- exclusief 9 % btw

Soms verdwijnt je geliefde en vergeet ze/hij/die wie jij bent.

Soms is diegene bang voor je en dat raakt jou, laat je terugdeinzen of verward achter in het moment. Soms verandert je naaste in een split second, letterlijk, van gedrag. Misschien herken je dit en weet je dan wat je kan doen? Misschien vergeet je soms dat je geliefde jou niet pijn wilt doen maar dat iemand jouw geliefde/naaste zoveel pijn heeft gedaan dat dat de bovenhand voert in het proberen de pijn af te weren…”

Deze hazenbijeenkomst brengt je dichter bij de belevingswereld van iemand met dis en is er ruimte voor vragen/delen van jouw ervaringen. Ook jij kan hierin gezien en gehoord worden, opdat je in verbinding kan blijven.

Dit project van theatermaker Judith Bruynzeels biedt je handvatten om misbruik en de dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) bespreekbaar te maken. De bijeenkomst is een samenwerking met Christel Kraaij, klinisch psycholoog en specialist op het gebied van dissociatieve problematiek. Just Rijntjes zorgt voor de techniek en is een luisterend oor die het overzicht van de bijeenkomst behoudt.

Over de bijeenkomsten
Je stapt op associatieve wijze de complexe belevingswereld binnen van iemand met DIS. Een audiovertelling en een interactief boek laten je ervaren hoe het is om je tot de werkelijkheid te moeten verhouden als je een trauma met je meedraagt. Dit wordt onderbouwd met actuele kennis over dissociatieve problematiek.

Wat het jou brengt
Mijn naam is haas brengt je dichter bij de belevingswereld van je naaste. Je krijgt inzicht in de dynamieken die spelen binnen zowel de luisteraar als de verteller. Je leert kijken naar de emoties die onder de oppervlakte kunnen spelen en het spreken moeilijk maken. Én er is ruimte om je ervaringen en vragen te delen die voor jou belangrijk zijn.

 

Hersenstichting Samenwerkingslogos paars_gefinancierd door
GGZ-Drenthe-logo-1024x419-1
Logo_Caleidoscoop_872_432
KFH Staand RGB
Agis Innovatiefonds logo hires